Soluții poștă pneumatică

Ce este un sistem de transport pneumatic?
Sunteți probabil deja familiarizati cu imaginea unei jucarii de mici dimensiuni pe care o absorbiti accidental cu aspiratorul dumneavoastra. Pana sa actionati intrerupatorul aspiratorului, déjà obiectul traverseaza furtunul si se opreste in sac sau in filtru. Acum imaginati-va o capsula in miniatura propulsata cu o tehnologie similara. O capsula fara limitari, care poate trece prin pereti, tavane, pardoseli chiar si in exterior in subteran. Un astfel de ansamblu exista si se numeste Sistem de Transport Pneumatic.

Un Sistem de Transport Pneumatic ( sau PTS ) este un sistem automat de livrare. Asta inseamna ca puteti trimite cu usurinta obiecte de mici dimensiuni dintr-o locatie in alta. Sistemul presupune existenta unor tuburi speciale, capsule si o pompa centriguga. In principiu o capsula este introdusa intr-un tub si pompa centrifuga este actionata pentru a genera un flux de aer care impinge capsula pe traseu spre destinatie. Prin folosirea de valve pentru controlul fluxului de aer, este posibil sa expediem in siguranta aproape orice, cu viteza si pe o distanta considerabila.

De-a lungul timpului au fost dezvoltate diferite modele de Sisteme de Transport pneumatic. In prezent sistemele obisnuite folosesc tuburi cilindrice cu diametre de 63mm, 110mm si 160mm. Indiferent de marimea sau forma tuburilor si capsulelor, conceptul ramane acelasi.

Cum decid ce sistem este potrivit pentru compania mea?

Ati observant ca risipiti prea mult timp si resurse umane pentru transportul documentelor sau produselor intre anumite locuri ale cladirii dumeavoastra? Bani, documente, mostre sau chei sunt doar cateva din produsele care pot fi trimise cu ajutorul sistemului.
Specialistii nostri va pot instala un sistem complet adaptat particularitatilor activitatii dumneavoastra. Exista o serie de functii care va pot ajuta sa imbunatatiti eficienta afacerii dumenavoastra.

Tipuri de sisteme

Punct la punct

Sistemul Punct la Punct este cel pe care il recomandam pentru a fi folosit in realizarea transmisiilor intre doua zone. Cel mai des utilizat Sistem Punct la Punct este cel construit cu tubulatura de 110mm. Cu ajutorul unuei pompe centrifuge obisnuite se pot efectua transmisii de capsule pe distante de pana la 300m. Desigur, exista si posibilitatea de a extinde aceasta distanta cu ajutorul unor echipamente auxiliare.

Semi-automat

Un Sistem Semi-automat de obicei implica existent unui centru functional cum ar fi un laborator sau o camera de colectare bani. Statiile dispuse in zone diferite pot trimite capsule catre centrul functional in mod direct, fara a fi nevoie sa treaca prin statii intermediare. Spre exemplu, daca ne referim la o instalatie plasata intr-un mediu industrial care asigura transportul de mostre pentru analize de la statiile din teren catre statia centrala din laborator, mostrele vor putea fi trimise de la fiecare statie din teren direct in laborator si nu  spre statii intermediare.

Complet automat

Sistemele Complet Automate sunt folosite atunci cand este necesar ca toate statiile din sistemul instalat intr-o cladire sau complex sa poata trimite si primi capsule fara limitare. Oricare din  statii poate fi cuplata la orice statie din sistem.
Este important de retinut ca orice Sistem poate fi extins ulterior pentru a raspunde nevoilor crescute ale unor procese in evolutie.

Derulează în sus