+031.4250077 Str. Gheorghe Țițeica, Bucuresti

Soluții poștă pneumatică

Ce este un sistem de transport pneumatic?

Sunteți probabil deja familiarizați cu imaginea unei jucării de mici dimensiuni pe care o absorbiți accidental cu aspiratorul dumneavoastră. Până să acționați întrerupătorul aspiratorului, deja obiectul traversează furtunul și se oprește în sac. Acum imaginați-vă o capsulă în miniatură propulsată cu o tehnologie similară.
O capsulă fără limitări, care poate trece prin pereți, tavane, pardoseli – chiar și în exterior, aerian ori subteran.
Un astfel de ansamblu există și se numește Sistem de Transport Pneumatic.

Un Sistem de Transport Pneumatic (STP) este un sistem automat de transport. Cu ajutorul său puteți trimite cu ușurință obiecte de mici dimensiuni dintr-un punct în altul. Sistemul presupune existența unor tuburi speciale, capsule și o pompă centrifugă (suflantă). O  capsulă este introdusă într-un tub, iar suflanta este acționată pentru a genera un flux de aer, care împinge capsula pe traseu spre destinație. Prin controlul fluxului de aer, este posibil să expediem în siguranță aproape orice, cu viteză și pe o distanță considerabilă.

De-a lungul timpului au fost dezvoltate diferite modele de Sisteme de Transport Pneumatic. Sistemele obișnuite folosesc tubulatura cu diametre de 110 mm și 160 mm. Indiferent de mărimea sau forma tuburilor și capsulelor, conceptul rămâne același.

Cum decid ce sistem este potrivit pentru compania mea?

Ați observat că risipiți prea mult timp și resurse umane pentru transportul manual al obiectelor între anumite locuri ale clădirii dumneavoastră? Specialiștii noștri pot proiecta și  instala un sistem complet adaptat particularităților activității dumneavoastră.

Iată câteva domenii în care STP asigură transportul rapid și sigur pe distanțe de ordinul sutelor de metri, cu o viteză de la 2 m/ s până la 15 m/ s:

  • Unități medicale: transportul probelor de sânge, țesuturi ș.a. de la punctele de prelevare către laborator; transportul medicamentelor de la depozitul farmaceutic către secții; transportul documentelor administrative.
  • Industrie: transportul eșantioanelor din zonele de producție către laborator, în vederea testării compoziției și a calității producției; transportul componentelor și al subansamblelor de mașini-unelte; transportul documentelor.
  • Utilități publice: transportul documentelor, formularelor speciale ș.a.
  • Centre de depozitare și logistice: transportul eșantioanelor înainte, pe timpul sau după depozitare; transportul documentelor însoțitoare.
  • Retail: transportul de numerar de la punctele de încasare către zona de procesare (bancă/ colectare cash).

De ce sunt utile aceste sisteme?

Studiile de caz pe care ESS le poate pune la dispoziție clienților săi arată că, indiferent de domeniul de activitate, capsulele efectuează sute de transporturi zilnic, ceea ce înseamnă că angajații nu mai sunt cărăuși și se pot concentra pe sarcinile esențiale: îngrijirea pacienților în spitale, creșterea producției în uzine, a eficienței în operațiunile logistice și utilități sau a încasărilor în retail.

Astfel, pe lângă amortizarea rapidă a investiției, STP asigură pe termen lung îmbunătățirea fluxurilor operaționale, creșterea calității și o mai bună gestionare a resurselor umane. În plus, prin scăderea numărului de angajați care se deplasează fizic, siguranța la locul de muncă este, de asemenea, superioară.

Este important de reținut că orice STP poate fi instalat atât în clădirile noi, cât și în cele existente; de asemenea, poate fi extins ori modificat ulterior, pentru a răspunde nevoilor crescute sau unor procese tehnologice în evoluție.

Derulează în sus